Tips på sportlovsaktiviteter

Aktiviteter till sportlovet behöver varken kosta mycket eller betyda en lång resa för att göra något roligt. Se till vart du bor, kika på din kommuns hemsida som ofta tipsar om aktiviteter. Vi hjälper dig också gärna på traven med tips på vad ni kan hitta på tillsammans. 

1. På med fantasihatten och låt barnen laga maten eller åtminstone vara med och bestämma mat och duka. Se på detta roliga och mysiga exempel där de lagade "pasta med bresaola och parikasås toppat med ruccola och massor av bus!!"


2. Gå på museum! Det finns många olika museum runt omkring oss. Länsmuseum, naturmuseum och stadsmuseum bland annat. Det kostar inte jättemycket att gå på museum och en del har till och med fritt inträde. En del erbjuder också barnvisningar eller rundturer för en mindre slant eller utan extra kostnad. Både spännande och lärorikt för både stora och små. Googla vad som finns just där ni bor.


3. Turista i er hemstad! Ja, varför inte? Känner ni till alla roliga fakta och historier om staden där ni bor? Gå in på närmsta turistkontor och samla på er broschyrer och gå sedan ut och upptäck stan' eller mysiga utflyktsmål i er omgivning. 


4. Gör egen play-doh! Finns det något härligare än att knåda och dega tillsammans med lera i olika färger? Utmana varandra och bygg olika saker. Här hittar ni ett recept och inspiration på lera som är busenkelt att göra.

5. Åk till stadsbiblioteket och låna böcker! Ordna mysstund bland kuddar och läs tillsammans. Ibland arrangerar biblioteken runtom i landet högläsning eller sångstunder. Ett tips är att titta på hemsidan vad som händer på biblioteket nära dig. 


6. Busfabriker, lekland eller lekparker. Behöver ungarna busa av sig ordentligt så se till att de får mycket spring och lek. Lite här och var finns det lekställen som kostar en slant för inträde men som innehåller bus och fantasifulla miljöer till tusen. Där är det ofta så att vuxna går in gratis! Bra va? Vill ni att det ska vara helt kostnadsfritt så gå på lekparksjakt istället. Gör en karta över alla lekparker i ert område och gå sedan ut på ett lekparksäventyr.

7. "Tjipp och välkomna till hajk!" Jajamen, varför inte åka ut på hajk och omfamna friluftslivet?! Var ute i naturen, lek och ha picknick med varm choklad och grilla korv tillsammans. 

8. Åk och bada på ett badhus tillsammans, kanske har ni ett vattenland i er närhet? Plaska, åk vattenrutschkanor och busa i vattnet.

9. Om is och snö finns tillgängligt för er så ut och bygg snögubbar, åk pulka och kanske ta en tur på skridskor. Finns det inte is på sjöarna är det möjligt att ni har en ishall i er närhet och där finns det ofta skridskor att hyra. Kul va? Då kan ni vara isprinsessor och isprinsar allihopa!

10. Baka mini-donuts tillsammans med mini-you. Visst ser dessa underbart goda ut? De tar lite tid att göra, men är lätta att baka! Om inte annat, bli inspirerad här.
Vilken aktivitet ska du göra på sportlovet?
 
Visste du det? För fler fakta kolla upp vår graviditetskalender.

Följ oss på sociala medier

Annat läsvärt

Andra har även läst

Mer från Everyday bloggare

Renovera med småbarn

Jennie-Lie Går det att renovera när man har småbarn utan att det sliter för mycket på relationen? Javisst! Jenni-Lie delar med sig av sina allra bästa tips. Till inlägget

Lista: 5 saker alla föräldrar känner igen

Av blogg.se Är du småbarnsförälder? Då ska du inte missa Anna Kubels lista över de där små vardagshändelserna som alla föräldrar känner igen. Som när det lilla barnet lyckas klä av sig alla kläder så fort ryggen vänds till. Till artikeln

5 barnsituationer – alla föräldrar känner igen

Av blogg.se "Det spelar liksom ingen roll hur många nappar man köper, de är ändå alltid försvunna när man behöver en." Känner du igen dig? Då ska du inte missa Johanna Kajsons lista. Till artikeln

PT-Fia: Beach 2016? Satsa på resten av livet istället!

Fias hälsa PT-Fia uppmanar att tänka långsiktigt och hållbart istället för kortsiktigt. "Det är egentligen inte Beach 2016 du vill satsa på, utan Beach 2046." Till inlägget

Elva fantastiska pappabloggar

Av blogg.se Bloggande mammor finns det gott om, men papporna är lite svårare att hitta i bloggvärlden. Vi har därför samlat ihop elva grymma pappabloggare. De är fullproppade med föräldrarupplevelsen – ur pappans synvinkel. Till listan

Senaste från blogg.se

Senaste från Stil & skönhet

Senaste från my Food