Tips på sportlovsaktiviteter

Aktiviteter till sportlovet behöver varken kosta mycket eller betyda en lång resa för att göra något roligt. Se till vart du bor, kika på din kommuns hemsida som ofta tipsar om aktiviteter. Vi hjälper dig också gärna på traven med tips på vad ni kan hitta på tillsammans. 

1. På med fantasihatten och låt barnen laga maten eller åtminstone vara med och bestämma mat och duka. Se på detta roliga och mysiga exempel där de lagade "pasta med bresaola och parikasås toppat med ruccola och massor av bus!!"


2. Gå på museum! Det finns många olika museum runt omkring oss. Länsmuseum, naturmuseum och stadsmuseum bland annat. Det kostar inte jättemycket att gå på museum och en del har till och med fritt inträde. En del erbjuder också barnvisningar eller rundturer för en mindre slant eller utan extra kostnad. Både spännande och lärorikt för både stora och små. Googla vad som finns just där ni bor.


3. Turista i er hemstad! Ja, varför inte? Känner ni till alla roliga fakta och historier om staden där ni bor? Gå in på närmsta turistkontor och samla på er broschyrer och gå sedan ut och upptäck stan' eller mysiga utflyktsmål i er omgivning. 


4. Gör egen play-doh! Finns det något härligare än att knåda och dega tillsammans med lera i olika färger? Utmana varandra och bygg olika saker. Här hittar ni ett recept och inspiration på lera som är busenkelt att göra.

5. Åk till stadsbiblioteket och låna böcker! Ordna mysstund bland kuddar och läs tillsammans. Ibland arrangerar biblioteken runtom i landet högläsning eller sångstunder. Ett tips är att titta på hemsidan vad som händer på biblioteket nära dig. 


6. Busfabriker, lekland eller lekparker. Behöver ungarna busa av sig ordentligt så se till att de får mycket spring och lek. Lite här och var finns det lekställen som kostar en slant för inträde men som innehåller bus och fantasifulla miljöer till tusen. Där är det ofta så att vuxna går in gratis! Bra va? Vill ni att det ska vara helt kostnadsfritt så gå på lekparksjakt istället. Gör en karta över alla lekparker i ert område och gå sedan ut på ett lekparksäventyr.

7. "Tjipp och välkomna till hajk!" Jajamen, varför inte åka ut på hajk och omfamna friluftslivet?! Var ute i naturen, lek och ha picknick med varm choklad och grilla korv tillsammans. 

8. Åk och bada på ett badhus tillsammans, kanske har ni ett vattenland i er närhet? Plaska, åk vattenrutschkanor och busa i vattnet.

9. Om is och snö finns tillgängligt för er så ut och bygg snögubbar, åk pulka och kanske ta en tur på skridskor. Finns det inte is på sjöarna är det möjligt att ni har en ishall i er närhet och där finns det ofta skridskor att hyra. Kul va? Då kan ni vara isprinsessor och isprinsar allihopa!

10. Baka mini-donuts tillsammans med mini-you. Visst ser dessa underbart goda ut? De tar lite tid att göra, men är lätta att baka! Om inte annat, bli inspirerad här.
Vilken aktivitet ska du göra på sportlovet?
 
Visste du det? För fler fakta kolla upp vår graviditetskalender.

Följ oss på sociala medier

Annat läsvärt

Andra har även läst

Mer från Everyday bloggare

Renovera med småbarn

Jennie-Lie Går det att renovera när man har småbarn utan att det sliter för mycket på relationen? Javisst! Jenni-Lie delar med sig av sina allra bästa tips. Till inlägget

Lista: 5 saker alla föräldrar känner igen

Av blogg.se Är du småbarnsförälder? Då ska du inte missa Anna Kubels lista över de där små vardagshändelserna som alla föräldrar känner igen. Som när det lilla barnet lyckas klä av sig alla kläder så fort ryggen vänds till. Till artikeln

5 barnsituationer – alla föräldrar känner igen

Av blogg.se "Det spelar liksom ingen roll hur många nappar man köper, de är ändå alltid försvunna när man behöver en." Känner du igen dig? Då ska du inte missa Johanna Kajsons lista. Till artikeln

PT-Fia: Beach 2016? Satsa på resten av livet istället!

Fias hälsa PT-Fia uppmanar att tänka långsiktigt och hållbart istället för kortsiktigt. "Det är egentligen inte Beach 2016 du vill satsa på, utan Beach 2046." Till inlägget

Elva fantastiska pappabloggar

Av blogg.se Bloggande mammor finns det gott om, men papporna är lite svårare att hitta i bloggvärlden. Vi har därför samlat ihop elva grymma pappabloggare. De är fullproppade med föräldrarupplevelsen – ur pappans synvinkel. Till listan

Senaste från blogg.se

 • Från Göteborg till Florida: Veckans blogg om livet i ett främmande land

  Floridaliv är bloggen som får en att sukta efter ett sol, bad och ett varmt land.

  Sarah som driver bloggen delar med sig av familjelivet och hur det fungerar i Florida.

  Hennes härliga bilder gör att man bara vill scrolla genom bloggen hela dagen!

    

   

  Hej på andra sidan jorden! Hur kommer det sig att ni flyttade till Florida?

  – Vi flyttade hit för att lära känna min biologiska far bättre. Mina föräldrar skilde sig när jag var liten och mamma flyttade då tillbaka till Sverige. När jag själv fick barn började jag intressera mig mer för min bakgrund och la nästan ett års tid på att förnya mitt amerikanska pass. Det sorgliga är att min biologiska far gick bort ett år efter att vi flyttade över, men vi fick i alla fall ett år tillsammans.  

   

  Hur länge har ni bott där?

  – Vi har nu bott i Florida i fyra år.  

   

   Hemma på Sarahs gata i Florida! 

   

  Du har en hel kategori på bloggen som heter ”Sverige VS USA”. Kan du nämna den största skillnaden?

  – Det är stor skillnad på nästintill allt, men jag kan väl nämna några högst personliga punkter som absolut inte är vetenskapliga:

  Svensken är mer ”direct”, amerikanen kan upplevas ”two faced”. Hör väl ihop med att amerikaner är kända för att vara trevliga och enkla att få kontakt med. Men det kan ibland kännas falskt.

  – Svenskar ska hitta anledningar att få ”unna sig” saker. Det kanske är inbyggt från den ökända jantelagen? Svenskar säger: ”Nu är det semester – nu får man äta dessert eller ta en öl”. Det är mer befriande med Florida, här lever man livet mer komplexfritt med livskvalitet i vardagen.

   

  Vad är det bästa med Florida?

  – Det bästa med Florida för mig är vädret. Visst det kan vara supervarmt under sommarmånaderna, men värme och sol året om gör stor skillnad för humöret.

   

  Så många fina sommar- och solbilder

   

  Ja, det låter härligt! Vad skulle du säga är det sämsta?

  – Sämsta med Florida är bilkörningen. I USA behöver du ha en bil, vart du än ska. Det i kombination med att det är många dåliga bilar på vägarna, många gamla personer som kör som kanske inte borde vara på vägarna för de varken hör eller ser bra och många riktigt dåliga bilförare blir det mycket olyckor varje dag, tyvärr.  

   

  Vad saknar du från Sverige som inte finns i Florida?

  – Massor. Först och främst saknar jag min familj, släkt och vänner. Speciellt när det är sammankomster, födelsedagar och högtider. Mer vardagliga saker jag saknar är till exempel: iskallt gott kranvatten, leverpastej, goda mejeriprodukter, svensk husmanskost och fönsterbrädor.  

   

  Halloweenpyntat hus i Florida. Lite läskigare än i Sverige va? 

   

  Fönsterbrädor? Det var udda! På din blogg kan man läsa om ert halloweenfirande och du nämner att cirka 200 barn brukar gå förbi er gata!! Är denna högtid verkligen så stor i USA som den framställs i filmer och serier?

  – Amerikaner älskar halloween och det är absolut så stort som det ger sken av på tv. Jag gissar att det är tillfället då barn, liksom vuxna, kan klä ut sig till deras fantasikaraktär och hejdlöst spexa.  

   

  På tal om högtider! Hur känns det att fira jul den 25:e istället för den 24:e? Eller hur brukar ni göra?

  – Vi firar jul båda dagarna! Den 24:e försöker vi ha en så svensk jul vi kan med sillunch, köttbullar och skinka till middag samt svenska pepparkakor och julmust. Vi älskar IKEA, vår räddning med svensk mat här! Presenter öppnar vi efter klockan 15 på eftermiddagen och försöker se på Kalle. Den 25:e öppnar de några till paket fast på morgonen, som den amerikanska traditionen. Så det är helt enkelt två julaftnar i detta hem. Vi vill ge båda kulturerna till barnen, därför firar vi även thanksgiving som inte finns i Sverige, men också midsommar och lucia som inte finns här egentligen.   

   

  Tänk att få fira midsommar med sol och strand istället för regn och mygg! 

   

  Att fira jul två gånger och midsommar när det faktiskt är sol – nu blir jag avundsjuk! Men har du några tips på sevärdheter och ställen att åka förbi om man vill resa till Florida?

  – Floridas vår och höst är fantastisk. Siesta Beach med pudervit och sval sand även den varmaste dagen har flera gånger röstats till USAs bästa strand! Jag skulle även rekommendera att åka någon av alla sightseeingbåtar för att se delfiner och airboats i träsken om man vill se alligatorer. Buschgardens är också en rolig nöjespark med både attraktioner för alla åldrar och zoo i ett. Det finns så enormt mycket att göra här!

   

  Sista frågan: kan du nämna tre saker som få vet om dig?

  – Jag är en riktig badkruka! Jag badar i vår pool kanske max 3 gånger om året. Smart nog byggde vi även en jacuzzi som jag använder mer för den kan jag värma upp till nödvändiga 40 grader.

  – Jag har flyttat över 15 gånger i mitt liv.

  – Jag älskar getost! Det är fantastiskt gott, även på pizza.

   

  Så spännande att få höra om ditt liv i Florida! Tack för att vi fick prata med dig. Här hittar ni Sarahs blogg

   

  DU KANSKE OCKSÅ GILLAR DETTA:

  – 6 anledningar till varför du ska resa själv! 

  – 50 grymma bloggare du inte får missa. 

  – Bästa halloweentipsen!

  – Läs om Louise i Turkiet.

  – 8 anledningar till varför du ska testa att bo utomlands

   

   

 • Butterkaka med äpple - den här får ni inte missa!

  Okej, hör på vad denna kaka består av: smördeg, bulldeg, vaniljkräm, äpple och kanel. Drömmen!!
 • Vi tar en tur till Köpenhamn!

  Eller ja, egentligen är det Susanne som gör det. Men vi hänger med på ett hörn och får se bilder!

Senaste från Stil & skönhet

Senaste från my Food