Gravidkalender vecka 6

Nu har mensen dragit över ett par veckor för de flesta, och många vet att de är gravida. Brösten kan vara spända och man kan må illa. Det är också vanligt att man är väldigt trött och många behöver gå hem och sova efter jobbet. Allt detta är som det ska. Det är kroppens sätt att tala om att man är gravid. Nu är bildandet av organ i full gång. Lever, lungor, bukspottkörtel och sköldkörteln står på tur att bli till. Hjärtat slår med en kammare. I ansiktet är munöppningen skapad och underkäken börjar ta form. Längd huvud till stjärt 7 mm.

Risken för missfall är större under de första tolv veckorna. Du kan inte själv påverka missfallsrisken så koncentrera dig istället på att leva sunt, äta bra, röra på dig och sov när du är trött. Det är vanligt med halsbränna vid graviditet och det är inget man behöver oroa sig för. Vissa dagar känns det mer och andra mindre.

Tips vid halsbränna:

Undvik större måltider och mycket dryck, särskilt sent på kvällen. Undvik sådant som du märker irriterar, till exempel stark mat och beska drycker som grapefruktjuice. Ät på regelbundna tider och se över ditt kaffe- och tedrickande om du märker att det irriterar.

Källa: vardguiden.se och 1177.se

< >

Följ oss på sociala medier

Andra har även läst

Graviditetskalender

Senaste från blogg.se

Senaste från Stil & skönhet

Senaste från my Food